Stereocake

In 3D media production two cameras have to work absolutely synchronized. In direction, angle, speed, focus, distance, movement, exposure.  Currently all available systems are big, complicated, put together individually for every camera system, time consuming, man power consuming and because of all that, – error-prone.

STEREO CAKE is a smart device that integrates all expensive stand-alone technologies into one single synergistic highly reliable unit. Suitable for all relevant camera systems in the world alike.

STEREO CAKE is a smart device; it greatly increases the extra features through the extension of the user interface and monitoring to tablets. Thus serves wirelessly the need of everybody in a film crew. STEREOCAKE is the catalyst for massive global 3D content creation by making 3D production affordable for the first time in the history of filmmaking.

A projektszechenyi_2020_logo_SMALL_RGB

A Stereocake egy kompakt szeteroszkópikus filmprodukciós rendszer, ami nem csak lehetővé teszi, hogy félprofesszionális kamerák használatával profi 3D filmet készítsünk, de összefogja és leegyszerűsíti a film felvételén dolgozó emberek munkáját.

A nemzetközi EUREKA szervezet által is elismert projekt terv megvalósítását két partnerünk, a svájci Gute Filme Switzerland és a magyar PearWilliams segítségével kezdtük el. A projekt első szakaszának a célja egy olyan prototípus megépítése, amivel be tudjuk mutatni a rendszer legfontosabb funkcióit és szemléltetni tudjuk a flimet készítő stáb munkáját támogató intuitív felhasználói felületet.
A fejlesztés során a munkát a következők szerint osztjuk szét:

Gute Filme Switzerland

A projekt ötletgazdája, biztosítja a termék koncepció alapjait a sztereográfiai “know-how”-t. Létrehozza az átfogó rendszer szintű specifikációt. A prototípus fejlesztési folyamat során biztosítja a minőség biztosítási szempontok érvényesülését. A proof-of-concept modell fejlesztése során a 3D rig rendszer és szakértelem biztosítása

ProDSP Technologies

A “proof-of-concept” modell Stereocake fő vezérlő egységének hardver és szoftver fejlesztési feladatai Mechanikai, elektronikai és beágyazott szoftveres fejlesztési feladatok összehangolása Új eljárások kidolgozása:
– Parallax analízis módszerek kutatása
– Élesség detektálási eljárások kutatása

PearWilliams

A felhasználói élmény modell kidolgozása A “proof of concept” modell. felhasználói kezelőfelületeinek megtervezése (drótvázak, dizájn) A négy különböző (sztereográfus, rendező, kamera asszisztens, néző) IPAD alkalmazás fejlesztése A fő vezérlőegység és IPAD alakalmazások közötti kommunikációt megvalósító interfész fejlesztése Új sztereoszkópikus kalibrációs eljárás kutatása

Támogatás

A teljes projekt első fázisának megvalósítására, a “Proof of Concept” prototípus kifejlesztésére egy pályázatot nyújtottunk be a Kutatási és Tecnológiai Innovációs Alap-nak (mai nevén Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap), akik azt támogatásra érdemesnek találták és összesen 36 072 625 forint támogatást ítéltek meg. A projekt pályázati forrással támogatott szakaszát a Pear Williams Kft-vel közösen létrehozott konzorciummal valósítjuk meg.

Kedvezményezett neve: ProDSP Technologies Kft.
A Projekt címe: StereoCake – Költséghatékony sztereografikus film produkciós rendszer prototípus fejlesztése
A Projekt azonosító száma: EUREKA_HU_13-1-2013-0042
Szerződött támogatás összege: 36 072 625 Ft
A támogatás mértéke: 65,18 %
A Projekt tervezett befejezése: 2015. 08. 01.

Széchenyi 2020 Nemzeti kutatási fejlesztési és innovációs alap